Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Φυσικοί τρόποι περιποίησης των χεριών μας


Φυσικοί τρόποι περιποίησης των χεριών μας
Όμορφα χέρια με φυσικά καλλυντικά που τα φτιάχνουμε στο σπίτι μας:
ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Είδαμε ως τώρα ότι το λεμόνι και η σόδα αποτελούν δύο δραστικά οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι μας. Τώρα ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε για να διώξουμε το άσχημο κιτρίνισμα των νυχιών από τις βαφές ή το τσιγάρο!

Yλικά:
-1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
-Αρκετή σόδα ώστε να κάνουμε αλοιφή 

Eφαρμογή:
Ανακατέψτε τα υλικά να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. Κάντε μασάζ με την αλοιφή στα κίτρινα νύχια. Ξεπλύνετε με νερό και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από την πρώτη εφαρμογή.



ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΤΟΝΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΧΥΜΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ, ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ

Μια φυσική αντιγηραντική θεραπεία για τα χέρια μας είναι το συχνό μούλιασμα τους σε ένα μείγμα από χυμό βατόμουρου, αλεσμένο καρότο και ελαιόλαδο. Τα καρότα και τα βατόμουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και το ελαιόλαδο θα μαλακώσει το δέρμα.

Yλικά:
-1 κούπα φυσικό χυμό βατόμουρου
-1 μεγάλο καρότο
-2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Eφαρμογή:
Βάλτε το καρότο στο μπλέντερ και χτυπήστε το καλά, ώσπου να γίνει σαν πουρές. Κατόπιν ανακατέψτε το με το χυμό βατόμουρου σε ένα μπολ και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο και ζεστάνετε το για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Στο χλιαρό μείγμα που έχουμε δημιουργήσει θα αφήσουμε τα χέρια μας να μουλιάσουν για 10 με 15 λεπτά.

ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ
Το πορτοκάλι περιέχει φολικό οξύ, το οποίο είναι ευνοικό για την ανάπτυξη των νυχιών, αλλά και των μαλλιών.
Εφαρμογή:
Ένα παραδοσιακό γιατροσόφι για την γρήγορη ανάπτυξη των νυχιών είναι να τα βουτάτε μία φορά την εβδομάδα σε χυμό πορτοκαλιού για 10 λεπτά. Ο χυμός πορτοκαλιού θα θρέψει τα νύχια και θα ευνοήσει την γρήγορη ανάπτυξη τους.
Εδώ να πούμε ότι πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκάλι για να διατηρήσετε την  καλή ποιότητα των νυχιών σας. Το πορτοκάλι περιέχει τη βιταμίνη C, η  οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και κρατά τα νύχια σας υγιή.

ΠΗΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Το χειμώνα όσοι από μας έχουμε ξηρό δέρμα, αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα.
Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται από το κρύο και συχνά σκάνε και δημιουργούνται πληγές. Ένα φυτικό καλλυντικό πήλινγκ για τα χέρια μας με μαγιονέζα και αλεσμένα αμύγδαλα, θα τα ενυδατώσει και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Yλικά:
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
1/4 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα

Eφαρμογή:
Αλέστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Ανακατέψτε καλά με τη μαγιονέζα και κάντε ένα μαλακό μασάζ στην επιδερμίδα των χεριών σας. Αφήστε το μείγμα στο ξηρό δέρμα περίπου στα 10 λεπτά και ξεπλύντε καλά.
Τα χέρια σας θα μαλακώσουν και το δέρμα θα λάμψει από υγεία.
http://www.fytokomia.gr/permalink/3924.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου