Εάν κάποια στιγμή, αποφασίσετε να έρθετε εδώ, το Ελληνικό Οικο+λογικό χωριό δεν είναι κάποιος ουτοπικός παράδεισος, δεν είναι μια ‘εσκεμμένη κοινότητα’, και μάλλον δεν είναι ότι νομίζετε ότι είναι -είναι απλά ένα σχετικά απομακρυσμένο μέρος, που κατοικείται από μια μικρή, σφιχτοδεμένη παρέα, ιδιόμορφη, από ανεξάρτητους σκεπτόμενους και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με το δικό του μοναδικό πολιτισμό και ταυτότητά. Ελάτε με ανοιχτό μυαλό, με την προθυμία να ανακαλύψετε κάτι λίγο διαφορετικό. Αντισταθείτε στον πειρασμό να προβάλλετε πάνω μας το όραμά σας για το τι αυτό το μέρος "πρέπει" να είναι. Είναι αυτό που είναι, και μας αρέσει έτσι ακριβώς όπως είναι. Εάν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό, τότε υπάρχει μία θέση για σας εδώ».

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σουπιές με σπανάκι και πλιγούρι από δίκοκκο



Υλικά: 

  •  1 κιλό σουπιές
  •  1-1 1/2 κιλό σπανάκι
  •  1/2 κούπα ελαιόλαδο
  •  1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  •  1 φλιτζάνι  πλιγούρι από δίκοκκο στάρι
  •  1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  •  χυμό από 1 λεμόνι
  •  αλάτι-πιπέρι ή 1 καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε, πλένουμε 3-4 φορές το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε τη ντομάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, τις σοτάρουμε λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει η σουπιά στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Όταν ψηθεί η σουπιά προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι,την καυτερή πιπεριά, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει λίγο το σπανάκι.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το πλιγούρι και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.Σβήνουμε και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου