Υλικά:
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε 3-4 φορές το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε τη ντομάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, τις σοτάρουμε λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη σοτάρουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει η σουπιά στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Όταν ψηθεί η σουπιά προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι,την καυτερή πιπεριά, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει λίγο το σπανάκι.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το πλιγούρι και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.Σβήνουμε και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου